Google Maps

ORSA Medya Yazar

Web sitenizin trafiğini nasıl artıracağımızı ve işletmenizi nasıl büyüteceğimizi tam olarak biliyoruz. Harika dijital pazarlama taktikleri ile harika sonuçlar alacaksınız.

Bu yazımızda, Google Haritalar’da daha üst sıralarda yer almak için 5 şaşırtıcı derecede basit SEO ipucunu öğreneceksiniz.

Dahası: Bu 5 yerel SEO ipucu günceldir ve 2022’deki Google Haritalar sıralamalarından alınan güncel bir örnek ele alınarak anlatılmıştır.

Dolayısıyla, ister küçük bir yerel işletme, ister yüzlerce lokasyona sahip bir şirket olun, Google Haritalar’da daha üst sıralarda yer almak ve yerel işletmenizi büyütmek için bu güçlü ipuçlarını seveceğini tahmin ediyoruz.

Haydi başlayalım.

İpucu 1: Geri Bağlantılar Oluşturun

Bir doktorumuzun kliniğine ait Google Haritalar’daki arama trafiğini önceki trafiğine göre nasıl %233 artırdık?

İlk olarak, Google Benim İşletmem (Google My Business) aracından başvuru yaparak kliniğe ait erişim kazandık.

İkinci olarak, standart ve köklü Yerel SEO iş akışlarını kullanarak Google Benim İşletmem listelerini (satırlarını) optimize ettik.

Üçüncüsü, Google Benim İşletmem’deki NAP bilgileri ile web sitesindeki NAP verilerini eşleştirdik. Bu cümleden sonra;

Aklınıza gelebilecek ilk soru “NAP nedir?” 

İşletmenizin NAP’ı, temelde işletme adınız, adresiniz ve telefon numaranızın kısaltmasıdır:

N = İşletme adı

A = İşletme adresi

P = İş telefon numarası

Son olarak, bir gönderi aracılığıyla 1 yüksek DA 50+ değeri olan domainden geri bağlantı oluşturduk.

Bu klinikte, yalnızca ilk aylarında Google Haritalar’da %200’ün üzerinde görünürlük artışı olmadı, aynı zamanda artış gösteren diğer bazı önemli gelişmelerde şu şekilde bir gelişme gösterdi.

  • Telefon aramalarında %89 artış
  • Arama trafiğinde %61 artış
  • Doğrudan Google Haritalar arama görünümlerinde %118 artış
google my business raporu

google benim işletmem raporu

Ve Google Haritalar’daki öncelikli sıralama, daha fazla web sitesi ziyareti, daha fazla konum araması, daha fazla telefon görüşmesi işletmeniz için daha fazla büyüme anlamına gelir.

İpucu 2: Google Benim İşletmem Optimizasyonu

Herhangi bir yerel işletmenin Google Haritalar arama sonuçlarında bulunmasının ilk adımı, işletmenizi Google Benim İşletmem’e eklemek ve doğrulamaktır.

Bir masaüstü bilgisayardan veya mobil cihazdan, işletmenizi Google Haritalar’a eklemeye başlamak için bu bağlantıyı tıklayın.

Google Haritalar’da işletmenizi ekleme veya sahiplenmeyle ilgili hızlı bir eğitici video burada.

Önemli bilgi: Google Benim İşletmem’deki işletmenize ait bilgileri (alanları) %100 olarak doldurmanızı tavsiye ederiz.

İpucu 3: GMB (Google My Business)’nize alt kategoriler ekleyin

GMB kategorilerinin her biri, coğrafi bölgelerinde rekabetçi bir pazarı temsil eder. Ve tahmin edebileceğiniz gibi, bu büyük perakende satıcıları için yerel SEO için önemli bir fırsat sunuyor.

Perakendeciler ve dahili departmanlar için Google Haritalar listelerini bölümlere ayırmak, bu markaya yerel pazarlarında hızlı bir şekilde rekabet avantajı sağlayabilir. Kategoriler, işletmenizi tanımlar ve sizi, sunduğunuz ürün veya hizmetleri arayan müşterilerle buluşturur.

Önemli: Aklınızdaki kategori listedi yoksa işletmenizi doğru şekilde tanımlayan daha genel bir kategori seçin. Kendi kategorinizi oluşturamazsınız. İşletmenizi bütünüyle tanımlayan bir birincil kategori seçin ve kategori seçerken spesifik olun. Örneğin, “Salon” yerine “Manikür salonu” kategorisini seçin.

Google My Business Kategori Ekleme Alanı

Google Benim İşletmem Kategori Ekleme Alanı

İpucu 4: Niş yerel iş alıntıları oluşturun

Bir Google Haritası alıntısı, işletme adınız, sokak adresiniz, şehriniz, eyaletiniz, posta kodunuz ve web sitesi URL’nizden oluşan ve web üzerinde yayınlanan işletme konumunuzla ilgili verilerdir.

Google Benim İşletmem Alıntı Alanları

Google My Business İşletme adı, adresi, telefon numarası

Google, işletmenizin konumunu doğrulamanın bir yolu olarak alıntıları kullanır. Alıntıları organik SEO stratejisindeki geri bağlantıların eşdeğeri olarak düşünün. Girdiğiniz bilgiler işletmeniz için ne kadar alakalı olursa, Google Haritalar sıralamanızı yükseltmek için size o kadar güçlü bir etki sağlar.

Ayrıca alıntılarınızda daha ayrıntılı olmanızı tavsiye ederiz. İşletme adınız, adresiniz ve telefon numaranız harici web sitelerinde ve dizinlerde yayınlama şekliniz, Google Benim İşletmem sayfanızdaki bilgiler ile tam olarak eşleşmelidir.

İpucu 5: Web sitenizin ana sayfasını optimize edin

Google Haritalar işletme listenizi oluşturduğunuzda, doldurmanız gereken bölümlerden biri web sitenizin URL’sidir. Web sitenizin URL’sini Google Benim İşletmem sayfanıza eklediğinizde, Google Haritalar girişinize “açılış sayfası” dediğim şeyi oluşturursunuz ve bu, genel yerel SEO stratejinizde önemli bir rol oynar. Google Haritalar listenizle ilişkilendirdiğiniz web sitesi, yerel arama sonuçlarındaki sıralamayı ve yetkiyi doğrudan etkileyecektir. Google, web sitenizi Google Haritalar listenizle anahtar kelime hedefleme, işletme kategorisi alaka düzeyi ve etki alanı yetkisi gibi önemli ilişkiler kurmak için kullanır – bunların tümü sıralamanızı etkiler.

Google Haritalar aramasında üst sıralarda yer almak ister misiniz. SEO danışmanlığı için Bize hemen ulaşın!

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== | ORSA Medya®

Web sitenizin trafiğini nasıl artıracağımızı ve işletmenizi nasıl büyüteceğimizi tam olarak biliyoruz. Harika dijital pazarlama taktikleri ile harika sonuçlar alacaksınız.

Bu Yazıyı Paylaşın!

Yorum Yap


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.